Mastopexie

Redescoperă fermitatea formelor tinereții!

Odată cu trecerea timpului, sânii își pierd din fermitate, elasticitate și volum, tocmai din această cauză multe femei aleg procedura de lifting al sânilor sau mastopexie. Alte cauze care pot influența pierderea elasticității pielii de la nivelul sânilor sunt: sarcina, fluctuațiile în greutate, dietele severe sau alăptatul. Toate acestea afectează țesutul mamar care treptat pierde din volum.

Operația de lifting al sânilor sau mastopexia este soluția tuturor acestor probleme inestetice. În cadrul procedurii de mastopexie, medicul estetician va corecta forma sânilor lăsați și îți va reda un decolteu atrăgător.

Ce este intervenția de mastopexie?

Mastopexia este o intervenție chirurgicală în cadrul căreia mediul estetician va ridica și va întări sânii, va realiza redistribuția țesuturilor și excizia excesului tegumentar, fără a modifica însă volumul sânilor. În cadrul acestei operații, dacă îți dorești acest lucru, chirurgul poate reduce și dimensiunea areolei sau poate repoziționa areola și mamelonul. Această operație este una electivă și se poate realiza cu sau fără introducerea unui implant mamar.

Mastopexie: tipuri de operații

La clinica Swiss poți opta pentru intervenția de mastopexie simplă sau cu implant mamar în funcție de nevoile și dorințele tale.

Există multe tehnici prin care se poate realiza această intervenție. Cea mai folosită procedură presupune o incizie în formă de ancoră, urmărind conturul natural al sânului. Se excizează surplusul de tegument, mamelonul și areola fiind mutate mai sus, după un desen prestabilit. De asemenea, se face decolarea glandei de pe mușchiul pectoral și se fixează cu fire neresorbabile în noua poziție. Va rezulta o cicatrice circulară în jurul areolei, o cicatrice verticală până în șanțul inframamar și o cicatrice în șanț. Pacientele cu sâni mici și ptoza minimă pot fi candidate pentru proceduri modificate care necesită incizii mai mici.

Operația de mastopexie asociată cu augmentare (ridicarea sânului și mărire în același timp), când se utilizează un implant siliconic pentru restaurarea volumului, cantitatea de piele care se scoate este mai mică, implantul umplând parțial învelișul format din piele. Uneori, în cazurile cu ptoză mică, simpla introducere a implantului poate ridica suficient sânul, astfel încât nu mai este nevoie de incizii suplimentare.

Tehnicile de îndepărtare a pielii sânilor și cele de remodelare a țesutului mamar variază. Tehnica specifică dumneavoastră va fi desemnată de chirurgul nostru plastician care va determina locul inciziilor și a cicatricilor rezultate. Inciziile se pot face:

  • În jurul areolelor: zona mai închisă la culoare, care înconjoară sfârcul;
  • De la areolă spre pliul sânului;
  • Orizontal de-a lungul pliului sânului;

 

După procedura de mastopexie:

După mastoplexie, sânii vor fi acoperiți cu bandaje de protecție și va trebui să purtați o bustieră medicinală pentru susținere. Uneori este necesar să purtați niște tuburi de drenaj în zona inciziilor, pentru a drena sângele și fluidul în exces. Sânii dumneavoastră vor fi inflamați și vineți pentru următoarele două săptămâni de la procedură. Veți simți durere și discomfort în zona inciziilor, care vor fi roșii sau roz pentru câteva săptămâni. Veți avea o ușoară amorțeală în sfârcuri, areole și piele, care poate ține până la 6 săptămâni.

Operația de ridicare a sânilor are efect permanent?

Având în vedere că asupra corpului uman au loc influențe ale îmbătrânirii odată cu trecerea timpului, va trebui să fiți conștientă că nici după o operație de lifting mamar nu vor fi efecte permanente, însă durata de timp în care efectele operației vor persista va fi una de lungă durată!

Prin procedura de mastopexie simplă sau cu augmentare mamară specialiștii Swiss vor reconstrui în mod armonios țesutul mamar din interior, iar rezultatul va fi unul natural și de lifting al sânilor cu puține cicatrici și un volum plin.

Vezi mai multe detalii aici -> Lifting sâni – Procedura de Mastopexie

 

Galerie

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.