Acidul hialuronic este o moleculă compusă în mare parte din zaharuri (polizaharidă) care se găsește în mod normal în țesutul conjunctiv al organismului și în piele. Cu alte cuvinte, acidul hialuronic menține țesuturile hidratate și le protejează de striații și riduri. Un singur gram de acid hialuronic poate să susțină aproximativ șase litri de apă.

Pielea este cel mai mare organ al corpului uman și conține în proporție de 50% acid hialuronic, iar cele mai mari concentrații se găsesc în articulații și la nivelul ochilor!

De ce are nevoie pielea noastră de acid hialuronic?

Acidul hialuronic acționează precum un burete care absoarbe apa și o păstrează în toate țesuturile epiteliale și nu numai. Pe măsură ce înaintăm în vârstă și din cauza factorilor externi cantitatea de acid hialuronic scade. Când pielea este expusă la razele UVB, aceasta devine inflamată, apar arsurile solare, și odată cu timpul celulele din epidermă nu mai produc la fel de mult acid hialuronic. Acest proces duce la o piele degradată. Studiile de specialitate au arătat că, începând cu vârsta de 25 de ani avem nevoie de ajutor pentru a menține un aspect proaspăt al pielii și pentru a stimula producerea colagenului. Colagenul menține pielea fermă și elastică, iar acidul hialuronic stimulează producerea acestuia.

Acidul hialuronic joacă un rol important în refacerea țesuturilor. Spre deosebire de alți acizi care sunt folosiți pentru a curăța tenul, acidul hialuronic nu are proprietăți de ardere, ci de hidratare. După ce integrăm acidul hialuronic sub diferite metode de administrare în rutina noastră zilnică, pielea va arăta mult mai sănătoasă, iar urmele de deshidratare vor dispărea treptat.

Rolul acidului hialuronic:

  • Hidratează pielea
  • Crește rezistența și elasticitatea pielii
  • Cicatrizează leziunile
  • Lubrifiază cartilajele și articulațiile

Beneficiile acidului hialuronic în medicină:

  • Tratează osteoporoza – datorită capacității sale de a lubrifia și de a proteja articulațiile și cartilajele, acidul hialuronic poate fi administrat pe cale orală sau poate fi injectat pacienților care suferă de osteoporoză. Acesta are rolul de a amortiza șocurile din articulații.
  • Tratează problemele de la nivelul ochilor – în timpul intervențiilor chirurgicale precum tratarea cataractei, transplantul de cornee sau repararea retinei, acidul hialuronic se administrează cu scopul de a înlocui fluidele naturale, astfel încât ochiul să rămână umed și hidratat. Acidul hialuronic mai este folosit și pentru a trata sindromul de ochi uscat.
  • Vindecă rănile de la nivelul pielii – așa cum am menționat anterior, acidul hialuronic se folosește și pentru tratarea arsurilor sau leziunilor, pentru că regenerează și cicatrizează pielea. Se recomandă în cazul arsurilor de nivelul II și III, când leziunile nu sunt foarte extinse sau grave.
  • Tratează probleme respiratorii – unele studii au demonstrat faptul că, aerosolii pe bază de acid hialuronic pot trata hiperactivitatea bronșică la persoanele care suferă de astm sau bronhopneumopatie cronică obstructivă.
  • Chirurgia otologică – acidul hialuronic repară perforațiile de la nivelul membranei timpanului și accelerează procesul de vindecare.

Beneficiile acidului hialuronic în cosmetică:

  • Hidratează și menține elasticitatea pielii – cremele și fiolele cu acid hialuronic utilizate în mod regulat ajută la hidratarea, fermitatea și elasticitatea pielii.
  • Reduce efectele îmbătrânirii – datorită faptului că menține pielea fermă, acidul hialuronic este eficient în reducerea ridurilor și prevenirea efectelor îmbătrânirii.
  • Protejează împotriva radicalilor liberi – acidul hialuronic acționează ca un antioxidant care are rolul de a proteja pielea împotriva efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi.
  • Remodelarea feței – tratamentele care presupun injectarea cu acid hialuronic sunt folosite pentru remodelarea nasului, pomeților, bărbiei, liniei maxilarului, dar și pentru a umple ridurile și pentru a reduce efectele îmbătrânirii.
  • Augmentarea buzelor – acidul hialuronic este folosit ca filler în tratamentele cosmetice, care oferă volum și remodelează buzele.

Tratamentul cu acid hialuronic injectabil la Swiss Estetix

Cu siguranță cel mai puternic efect este oferit de injectarea cu acid hialuronic, indiferent de nevoile pentru care se administrează!

La Swiss Estetix ai la dispoziție o varietate de soluții injectabile cu Acid Hialuronic. În funcție de necesitățile pielii tale și a unui consult efectuat de către un medic specialist, poți alege ceea ce ți se potrivește cel mai bine. Specialiștii noștri utilizează acidul hialuronic în tratamentele estetice și dermatologice pentru întinerirea tenului, prin estomparea ridurilor și prin redarea fermității pielii, pentru remodelarea trăsăturilor feței: buze, pomeți, bărbie, nas, precum și pentru remodelarea siluetei.

Suntem extrem de atenți în a asculta părerea ta despre cum vrei să arate noua ta imagine și vom căuta împreună cea mai bună modalitate de a ajunge la aspectul dorit! Te așteptăm la Clinica Swiss Estetix!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.