Cum tratăm alopecia?

Pierderea părului poate avea un efect negativ major asupra percepției imaginii corporale și a stimei de sine. Nici bărbații nu se mai împacă ușor cu pierderea podoabei capilare, dar pentru femei poate fi o adevărată tragedie.

Alopecia  se manifestă prin căderea în mici porţiuni ale scalpului (de obicei, pe o parte, de mărimea unei monede), de pe faţă sau alte zone ale corpului (barbă, sprâncene), într-un interval scurt de timp.
În timp, pacientul cu alopecie poate cheli complet. Un alt semn al alopeciei constă în modificările unghiilor, care pot avea un aspect zimţat, cu mici punctuleţe albe sau linii de-a lungul suprafeţei acestora, care îşi pierd strălucirea, devin foarte subţiri şi se rup cu uşurinţă.

Printre opțiunile de tratament recoamndate de Specialiștii Swiss, împotriva căderii părului s-a făcut remarcată terapia cu PRP (Platelet Rich Plasma), numită și terapia vampir. Este una dintre metodele cele mai eficiente de a trata alopecia.

Terapia Vampir este o procedură minim invazivă, care presupune injectarea cu plasmă proprie bogată în trombocite, la nivelul scalpului, care va duce la biorevitalizarea și rejuvenarea acestuia. Această metodă este extrem de eficientă, deoarece se folosește de mecanismul propriu de regenerare al organismului.

Cum  se desfasoara o sedinta de tratament PRP la Clinica Swiss?

O cantitate mică de sange este recoltată de la pacient în timpul tratamentului, apoi este tratată (într-o centrifugă) pentru a recolta plasma bogată în trombocite și reinjectată în zona dorită.

Înainte de injectare, zona va fi curățată și va fi aplicat un antiseptic pe locul de injectare. Vom utiliza un anestezic local, topic si apoi va fi injectată PRP, cu ajutorul unui ac foarte fin. Efectele se vor vedea treptat iar tratamentul necesită mai multe sedinte. În urma intervenției foliculii de păr se întăresc, căderea părului va fi stopată, iar părul va începe să se regenereze.

Medicii Swiss recomandată evitarea fumatului și consumului de alcool înainte și după tratament. De asemenea, pacientul va fi rugat să consume multe lichide înainte de procedură și să evite efectuarea de efort intens. Deoarece succesul tratamentului ține de procesul inflamator declansat, nu se recomanda aplicarea locală de gheață sau administrarea de antiinflamatoare.

Primul rezultat pe care pacienții îl observă, de obicei, este diminuarea căderii părului, urmat de regenerarea firelor de păr și creșterea în lungime. Respectarea planului de tratament recomandat de specialist și efectuarea ședințelor de întreținere reprezintă condiții necesare pentru a continua stimularea factorilor de creștere.

Faimoasa Terapie Vampir se bucură de multiple beneficii precum:

  • deteriorarea pielii datorată razelor UV
    ● pielea obosită
    ● pielea decolorată, care are un ton cenușiu
    ● cearcănele
    ● liniile fine din colțurile gurii
    ● pete pigmentare sau pistrui
    ● corectează pliurile pielii din zona bărbiei, gâtului și a decolteului

Te așteptăm în cadrul clinicii Swiss pentru a beneficia de servicii de medicină estetică la cele mai înalte standarde!

Vezi mai multe detalii aici -> Alopecie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.