Ești pregătită să pui în armonie trăsăturile feței cu ajutorul Rinoplastiei?

Forma și dimensiunile nasului au un impact major asupra fizionomiei chipului nostru. Desigur că, în afară de partea estetică, nasul reprezintă o parte a sistemului respirator, iar disfuncțiile acestuia pot duce la probleme serioase de sănătate. Rinoplastia este o tehnică chirurgicală care restructurează și redă forma naturală a nasului prin repararea sechelelor unor traumatisme sau corectarea posibilelor deformări ereditare. Rinoplastia se poate face și în scop pur estetic, pentru motive reconstructive sau pentru rezolvarea unor probleme de respirație. De regulă, persoanele care apelează la procedura de rinoplastie au depășit vârstă pubertății, astfel încât modificările să se armonizeze perfect și realist cu fizionomia matură a persoanei.

Corecțiile realizate prin rinoplastie:

  • Redimensionarea nasului și armonizarea cu structura feței – medicul specialist Swiss va remodela nasul în așa fel încât fizionomia să fie bine proporționată.
  • Remodelarea nasului și corectarea profilului nazal – pentru situațiile în care profilul nazal are anumite deformări, rinoplastia este singura soluție de corecție.
  • Refacerea simetriei nazale – simetria nazală este extrem de importantă pentru fizionomie și doar prin rinoplastie poate fi refăcută.
  • Reparația deviațiilor nazale – deviația de sept este un diagnostic ce determină o mulțime de persoane să recurgă la rinoseptoplastie. Rinoplastia și septoplastia pot fi efectuate în același timp chirurgical și oferă satisfacția unui nas frumos dar și sănătos din punct de vedere medical.
  • Reducerea sau eliminarea sforăitului – și acest inconvenient poate fi eleminat în cadrul rinoseptoplastiei.

Beneficiile rinoplastiei asupra sănătății respiratorii:

Respirația nazală este cea fiziologică, iar aerul ajunge în plămâni filtrat, încălzit și umidificat – caracteristici esențiale pentru o respirație sănătoasă. În cazul respirației orale nu avem de-a face cu o modificare a aerului, iar acesta ajunge în plămâni fără să fie curățat. Îmbunătățirea respirației nazale este un aspect extrem de important când vorbim despre sănătatea pacientului. În cazul în care respirația nazală este îngreunată, pacientul va respira pe cale orală, fapt ce duce la creșterea riscurilor alergiilor și virozelor. Îmbunătățirea respirației nazale realizată fie prin rinoplastie sau septoplastie va facilita respirația naturală și sănătoasă. Prin operația de rinoplastie se vor rezolva și deviațiile unor valve nazale sau hipertrofia de cornete.

Beneficii din punct de vedere emoțional:

Îmbunătățirea aspectului fizic are un impact emoțional benefic asupra pacienților. Sporirea încrederii în forțele proprii este cea mai importantă din punct de vedere emoțional. În urma rinoplastiei și a îmbunătățirii aspectului fizic pacienții se simt mai încrezători, au o viață socială mai bogată, iar în urma acestei schimbări de atitudine toate aspectele cotidiene sunt îmbunătățite.

Tipuri de operații de rinoplastie:

  • Procedura de rinoplastie deschisă

În procedura de rinoplastie prin operație deschisă, chirurgul va administra un sedativ ușor sau un anestezic local. Apoi, se va practica o incizie în jurul zonei columelare (zona care separă nările) și va reconstrui cartilajul într-o formă nouă și de dimensiuni diferite. Pentru a închide incizia, se vor realiza suturi și se va monta o atelă pe nas în prima săptămâna, pentru a stabiliza noua formă. După retragerea inflamației locale, noua formă a nasului va putea fi vizibilă. Totuși, în operația deschisă, o mică cicatrice va fi vizibilă pe partea de jos a nasului.

  • Procedura de rinoplastie închisă

În rinoplastia prin operație închisă, inciziile se fac în interiorul nărilor, fără a lasă cicatrici. Această intervenție este cea mai bună soluție atunci când trebuie plasate implanturi artificiale, os sau cartilaj din alte zone ale corpului, pentru a furniza forma și susținerea pentru nas. Această operație poate fi realizată, cu același succes, pentru a îndepărta orice cartilaj sau os în exces.

Rinoplastia se poate efectua pentru scopuri estetice sau ca intervenție reconstructivă, pentru a corecta defectele congenitale sau problemele de respirație. Ea se poate realiza împreună cu alte tehnici chirurgicale precum mărirea obrajilor, pentru rezultate estetice mai bune.

Procedura poate crește sau micșora dimensiunile nasului, poate îngusta nările, schimba unghiul dintre nas și buza superioară și/sau schimba vârful sau rădăcina nasului. De asemenea, pot fi corectate anumite probleme de respirație.

Operația de rinoplastie închisă nu oferă însă aceeași libertate de acțiune chirurgului precum rinoplastia deschisă. Totuși, o mare parte dintre chirurgii experimentați recurg la această intervenție, pe care o consideră o bună opțiune.

  • Procedura de rinoplastie secundară

Este operația care se execută după o prima rinoplastie a căror rezultate nu au fost mulțumitoare.

  • Rinoplastia augmentativă

Deși sunt rare cererile, există pacienți care își doresc o augmentare (mărire) la nivelul nasului. Este o situație care se adresează mai mult persoanelor cu un nas prăbușit sau cu o proiecție mică a nasului.

În general, rinoplastia este o operație ușoară ce are totuși nevoie de câteva zile de repaus și recuperare.

Rinoplastia nechirurgicală

Remodelarea nasului se poate face și prin metode nechirurgicale, prin injectarea substanțelor de umplere în țesuturile moi, precum acidul hialuronic. Este o procedură ce nu necesită anestestezie și poate netezi, umple și estompa iregularitățile nasului. Varianta nechirurgicală poate contribui și la micșorarea dimensiunii nasului. Desigur, rezultatele nu au caracter permanent și nici nu sunt garantate.

Rinoplastia este uneori o alegere și alteori o necesitate. Dacă sunteți siguri de această decizie, iar operația este bine executată și se respectă indicațiile medicale post-operatorii, ea are numai beneficii asupra pacientului. Specialiștii Swiss te așteaptă să discutați toate aspectele pe care trebuie să le ai în vedere pentru intervenția de rinoplastie.

Vezi mai multe detalii aici -> Rinoplastie chirurgicala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.