Un complex des intalnit, format inca din copilarie, este acela al urechilor cu un espect inestetic, care afecteaza conturul fetei. O forma neobisnuita, urechi prea departate sau inegale, pot duce la scaderea increderii in sine. Datorita evolutiei rapide a chirurgiei, aceasta problema poate fi corectata acum in cadrul clinicii Swiss EstetiX.

O singura operatie, probleme multiple rezolvate

Chirurgia urechilor, sau otoplastia, este procedura realizata pentru a reduce dimensiunile urechilor mari sau pentru a le aduce pe cele proeminente mai aproape de cap. De asemenea, interventia mai poate corecta probleme precum plierea ciudata a urechilor, dimensiunea neobisnuit de mica sau lipsa pliurilor si cutelor naturale.

 

Pentru a se asigura ca procedura se poate desfasura in conditii favorabile, la prima consultatie se examineaza conditia urechilor, respectiv a pielii, şi a cartilajului de dedesubt, precum si a starii de sanatate. Pacientul este informat despre ce presupune interventia, despre riscurile si masura in care problema acestuia poate fi rezolvata.

5 zile pana la reluarea activitatilor

Otoplastia dureaza in jur de 1-2 ore, in functie de particularitatile cazului pacientului. Daca in cazul copiilor, anestezia este una generala, la adulti lucrurile stau diferit, anestezia fiind una locala. In perioada imediat urmatoare, pentru a se face sustinerea urechilor operate, pacientii vor purta non-stop, timp de doua saptamani, o bentita lejera, iar in urmatoarele doua saptamani, bentita va fi purtata numai noaptea.

Pacientii se pot reintorce la locul de munca in 5 zile dupa operatie. Reluarea majoritatii activitatilor normale, incluzand exercitiile fizice, poate avea loc dupa 2-3 saptamani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.