Odată cu trecerea anilor, sau după naştere, sânii se lasă, iar aspectul lor devine din ce în ce mai flasc, pielea pierzându-și elasticitatea. Dacă de obicei femeile sunt deranjate de mărimea sânilor, în aceste situaţii atenţia este concentrată asupra fermităţii şi aspectului tânăr.

Mastopexia sau liftingul mamar este cea mai bună opţiune pentru femeile în cazul cărora, deşi au o mărime satisfăcătoare a sânilor, aceştia şi-au pierdut fermitatea si elasticitatea pielii sau zona areolară este îndreptată în jos. În cazul mastopexiei, se poate opta şi pentru implant mamar, pentru ca sânii să îşi recapete volumul şi aspectul tânăr.

Cum se realizează intervenţia?

Mastopexia este realizată prin excizia tegumentului aflat in exces. În cazul acestei intervenţii, există mai multe tehnici, care variază în funcţie de complexitate si de anatomia pacientei.  Una dintre cele mai căutate variante este cea cu cicatrici minime, verticale, alături de metoda care prezintă o incizie în formă de ancoră. După îndepărtarea excesului, are loc repoziţionarea mamelonului, areolei şi glandei aflate pe muşchiul pectoral.

Procedura durează 1-2 ore, în funcţie de amploarea sa şi dacă este sau nu asociată cu intervenţia de implant mamar. Printre avantaje se numără redarea aspectului ferm al sânilor, cu o formă naturală şi plină. 

După operaţie se aplică o compresă şi un bandaj pe sâni, iar sutienul medical va fi purtat deasupra pansamentului. Imediat după operaţie, sânii vor avea un volum crescut. Edemul se reduce treptat. Pacienta va fi nevoită ca timp de câteva săptămâni post-intervenție să poarte o bustieră elastică. 

În cadrul Clinicii Swiss EstetiX veţi întâlni medici specialişti în estetică, care vă vor oferi rezultatul dorit.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.