Acid hialuronic vs Botox
Cea mai frecventă confuzie întâlnită în domeniul medicinii estetice este cea între toxina botulinică și acidul hialuronic. Deși cele două substanțe injectabile au moduri de acțiune, efecte și rezultate diferite, ele sunt deseori greu de deosebit.
Atât botoxul, cât și acidul hialuronic sunt substanțe care se injectează sub piele, având rolul de a volumiza sau corecta anumite zone. Astfel, toxina botulinică este substanța care se injectează pentru relaxarea mușchiului, iar acidul hialuronic este folosit pentru umplere și hidratare. Cele 2 substanțe injectabile nu sunt similare, iar scopurile utilizării lor sunt total diferite. Ele pot fi folosite în cazul accentuării trăsăturilor și înfrumusețării aceleiași persoane, reușind să se completeze perfect una pe alta.
Acțiunea lor este destinată unor zone diferite ale chipului. Toxina botulinică este alegerea ideală pentru netezirea ridurilor din partea superioară a feței (ridurile dintre sprâncene, colțurile ochilor și cele de pe frunte). Mai mult, este utilizat cu succes și în cazul tratării zâmbetului gingival sau a mușchiului maseter.
Acidul hialuronic este o substanță proprie organismului, care are rolul de a reține apa în zonele în care este injectat. Este utilizat pentru augmentarea buzelor, volumizarea pomeților, reconturare mandibulară sau în cazul ridurilor periorale.
Mai mult decât atât timpul în care acționează cele două substanțe este total diferit. Dacă în cazul acidului hialuronic, rezultatele sunt vizibile imediat, în cazul toxinei botulinice durează între 7 și 10 zile instalarea efectului final.
Utilizarea complementară a acidului hialuronic și a botoxului permite remodelarea cu ușurință a chipului în funcție de dorințe și necesitați, redandu-i chipului luminzitatea și aspectul întinerit.