Domeniul medicinii estetice a luat o amploare considerabila in ultimii ani, persoanele care aleg sa apeleze la mici trucuri de infrumusetare pentru pastrarea unui aspect tanar si sanatos, devenind din ce in ce mai numeroase.
Părerile diferite cu privire la această ramură a medicinii au favorizat aparitia a numeroase mituri, care aduc, uneori, o lumina negativa asupra procedurilor estetice, in general, si a acidului hialuronic, in special.
- Injectarea cu acid hialuronic duce la deformarea buzelor si la un aspect nenatural – FALS – Injectarea se realizeaza treptat, de catre medici specialisti, cu produse de cea mai buna calitate, astfel incat aspectul final este unul natural, in acord cu trasaturile faciale ale fiecarei paciente in parte. Acidul hialuronic este folosit, de asemenea, şi pentru a oferi un plus de hidratare şi stralucire buzelor.
- Rezultatele nedorite nu mai pot fi corectate – FALS – Rezultatele nedorite pot fi evitate prin injectarea treptata pana la obtinerea volumului dorit. In cazul in care, totusi, ele apar, pot fi corectate prin injectarea unei substante care dizolvă acidul hialuronic, hialuronidaza. In general, acidul hialuronic se resoarbe fara nici o interventie dupa o perioada cuprinsa intre 6 şi 18 luni, in functie de tipul si concentratia acestuia.
- Acidul hialuronic produce deteriorarea pielii in zona injectata – FALS – Exista posibilitatea, intr-adevar, ca in momentul in care nu este injectat corect, sa se formeze noduli sau galme. Acest lucru poate fi evitat prin injectarea unui acid de calitate cu o vascozitate corespunzatoare, dar si prin masajul zonei, conform indicatiilor medicului.