Nasul a fost inca din cele mai vechi timpuri considerat un semn al respectului şi al reputaţiei, datorita pozitiei sale centrale pe faţã. In anii 800, inaintea erei noastre, indienii foloseau amputarea nasului ca pedeapsa in cazul criminalilor sau vinovatilor de adulter. In acest context s-au dezvoltat si o serie de metode de reconstructie nazala, care sunt folosite si astazi in domeniul interventiilor plastice. In ultimii ani, evolutia chirurgiei estetice a fost una considerabila, cu un numar mult mai mare de pacienti multumiti si rezultate din ce in ce mai bune.  Un nas perfect, in armonie cu trasaturile faciale, puteti obtine acum la Clinica Swiss EstetiX.

 

Candidati la rinoplastie        

Cei mai buni candidaţi pentru rinoplastie sunt persoanele care sunt sănătoase, nu fumează în cantitate mare şi care au dorinţe şi aşteptări realiste asupra posibilului rezultat.

Cele mai frecvente motive pentru care pacientii apeleaza la procedura de rinoplastie sunt reprezentate de un nas prea mare, existenta unei asimetrii, un varf cazut sau un nas prea lung, care nu e proportional cu celelalte trasaturi ale fetei.

Rinoplastia este dorită şi de persoane care au avut traumatisme, fie că acestea au fost în urma unui accident sau că au mai avut alte operaţii in zona nasului.

Alegerea perfecta: interventie deschisa sau inchisa in functie de nevoi si preferinte

Rinoplastia moderna prezinta doua mari directii de abordare chirurgicala: interventia deschisa si inchisa. In cazul procedurii deschise, se poate vizualiza structura nazala, iar incizia se face in cea mai subtire dintre nari. Postoperator, prezenta acesteia este insesizabila. Cand vine vorba de interventia inchisa, se practica o incizie marginala, in interiorul nasului. Tehnica este destinata pacientilor care doresc o transformare a varfului si a zonei mijlocii a nasului.  Operaţia se încheie cu suturi fine, iar ţesutul din jurul nasului este imobilizat pentru a proteja noua formă.

O luna, timpul aproximativ de vindecare al operatiei

La sfârşitul operaţiei nasul este pansat şi peste el se pozitioneaza o atelă care are rolul de a-l proteja de posibile traumatisme din exterior. La aproximativ o lună de la operaţie, 80% din umflătura nasului a dispărut. Pe parcursul următoarelor luni, nasul, treptat, începe să se dezumfle, incepand cu zona cea mai de sus spre vârful nasului.

 

4 thoughts on “Nasul perfect, la un singur pas. Rinoplastia de A la Z”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.