Terapia Vampir cunoscută și sub numele de PRP (Platelet Rich Plasma) este o procedură minim invazivă, la care atât femeile cât și bărbații pot apela. Dacă inițial numele ne duce cu gândul la ceva dureros, înfricoșător, în realitate nu este deloc așa.

Procedura are la bază puterea plasmei și a trombocitelor de a regenera și chiar de a vindeca țesuturile!

Folosită inițial la intervențiile chirurgicale cardiovasculare, pe parcurs acest tratament s-a remarcat și în alte ramuri ale medicinei, ajungând astăzi să fie folosit ca tratament pentru estomparea petelor pigmentare, a pistruilor, reducerea ridurilor fine, diminuarea cearcănelor sau chiar pentru regenerarea părului!

Știți cum se efectuează?

Procedura se realizează prin extragerea unei cantități mici de sânge, care va fi procesată și centrifugată, se va selecta plasma și trombocitele, care ulterior vor fi injectate prin multiple înțepături la nivelul zonei afectate, astfel încât substanța să fie distribuită uniform.

Este dureros?

Întâlnim foarte des această întrebare din partea pacienților noștri! Nu, procedura nu este dureroasă, ea se realizează sub anestezie (cremă anestezică), cu un ac foarte fin, astfel că pacienții nu resimt nici o durere sau disconfort.

Trebuie să știți că pentru a obține efectul dorit este posibil să fie nevoie de mai multe ședințe. Știm, cu toții visăm la rezultatele perfecte obținut imediat, însă acest tratament presupune și un pic de răbdare.

Este foarte important să urmați pașii și instrucțiunile post-tratament

Înainte de procedură, medicul vă va efectua un consult. Veți discuta despre ceea ce vă deranjează cu privire la aspectul zonei și veți stabili împreună numărul de ședințe necesare, astfel încât să ajungeți la rezultatele mult dorite. De obicei sunt necesare minim 3 ședințe efectuate la un interval de 3 săptămâni.

Există riscul ca după tratament zona să se înroșească, însă acest efect va trece rapid.

Dacă optați pentru Terapia Vampir la nivelul feței/gâtului trebuie să știți că timp de 7-14 zile este recomandat să evitați: sauna, solarul sau băile fierbinți.

În cazul tratamentului efectuat la nivelul scalpului, medicii vă recomandă să evitați să vă spălați părul în aceeași zi în care ați efectuat tratamentul.

Mai mult, s-au observat rezultate extraordinare în cazul pacienților care după implantul de păr au optat pentru câteva ședințe de Terapia Vampir: părul se regenerează, crește mai bine, mai des, într-o perioadă mai scurtă de timp.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.