Odata cu inaintarea in varsta, muschii structurilor oculare isi pierd din tonus, iar grasimea devine mult mai vizibila. Acesta este cauza care duce la aparitia „pungilor” inestetice de sub ochi si elasticitatea pielii in aceasta zona. Mai mult decat atat, excesul de piele din jurul ochilor poate contribui la reducerea vederii laterale, în special in partea superioara şi exterioara a campului vizual.

Privire intinerita in 60 de minute!

Blefaroplastia este un termen general care desemneaza interventiile chirurgicale menite sa amelioreze aspectul imbatranit la nivelul pleoapelor superioare si inferioare. In general acest tip de interventii se practica in anestezie locala, care poate fi potenta cu o medicatie intravenoasa sau cu anestezie generala. In cursul interventiei se realizeaza indepartarea excesului tegumentar, rearanjarea muschilor la nivelul pleoapelor si daca este cazul indepartarea sau relocarea pungilor de grasime la acest nivel. Exista, insa, cateva diferente intre pleoapele superioare si inferioare.

Blefaroplastie superioara, inferioara sau totala?

Blefaroplastia superioara se refera la indepartarea excesului de grasime si piele de la nivelul pleoapei superioare. Deseori excesul de piele asemanator unui fald ce acopera ochiul poate chiar sa perturbe vederea. In coltul ochiului superior si central pot fi vizibile pungile de grasime.

Blefaroplastia inferioara consta in eliminarea excesului de piele si a pungilor de grasime de dedesubtul ochiului. Aceasta procedura ajuta inclusiv la eliminarea cearcanelor prin repozitionarea grasimii de sub ochi.

Pleoapele pot fi remodelate in cadrul aceleiasi interventii chirurgicale. De asemenea, ea poate fi asociata cu alte tipuri de interventii precum liftingul facial.

 

5 thoughts on “Reda ochilor tai luminozitatea! Blefaroplastia, explicata pas cu pas!”

  1. As dori să știu cat costă procedeul de Blefaroplastie superiora și inferioară de eliminare a pungilor de sub ochi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.