Daca in trecut femeile erau cele care petreceau ore intregi in fata oglinzii, in saloane de infrumusetare sau care apelau in mod frecvent la procedurile domeniului esteticii, statisticile au inceput sa se schimbe. Imaginea pe care o au in societate este acum la fel de importanta pentru ambele sexe. In acest mod, ei devin mai increzatori, iar rezultatele sunt vizibile atat pe plan personal, cat si profesional.

Evolutia din domeniul esteticii

Un studiu al Academiei Americane de Chirurgie Plastica si Reconstructiva (AAFPRS) a raportat o crestere a procedurilor chirurgicale cu 60% in randul barbatilor si cu 30% in randul femeilor, din anul 2000 pana acum. Cresterea numarului de pacienti se aplica pentru toate categoriile de varsta, majoritatea ramanand insa, in intervalul 35-50 de ani.

Celebritatile reprezinta un punct de referinta pentru ambele sexe, indiferent de varsta. Barbatii vor la fel de mult ca femeile sa arate bine si sa atraga priviri.

 

Femeile apeleaza cel mai des la proceduri invazive precum marirea sanilor, rinoplastia si liposuctia, iar dintre cele minim-invazive, la injectiile cu toxina botulinica si acid hialuronic.

Ce proceduri aleg barbatii in 2018

O interventie estetica influenteaza la fel de mult un barbat cat si o femeie, diferenta fiind reprezentata de la caz la caz, sexul masculin, de exemplu, abordand diferit acest subiect. Valentin Burada a vorbit despre cele mai cautate proceduri de catre barbati.

“Procedurile uzuale non-chirurgicale sunt stergerea ridurilor, umplerea si depigmentarea cearcanelor, terapia vampir cu propriul sange pentru scalp, impotriva caderii parului, eliminarea gusii sau a grasimii prin injectare. La procedurile chirurgicale, bineinteles ca detasat conduce liposuctia, dar si rinoplastiile sunt frecvente.”- Valentin Burada, fondatorul Clinicilor Swiss EstetiX.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.